Terug naar startpagina

Algemeen


In verband met de privacy-bescherming zijn geen gegevens anders dan naam en partner opgenomen van nog levende personen geboren na 1920 en/of getrouwd na 1930!

Recente updates


13 januari 2003:

Toegevoegd: familieportretten van de Hoeksche-waardse en Haarlemse takken van de familie. Bij de interactieve stamboom zijn de nakomelingen van Heijleke (de Boer) Grandia uit Driel toegevoegd, en bij de nakomelingen van Geraldo een aantal nazaten van Govert Grandia en Elizabeth Buijserd uit Beesd.

7 januari 2003:

De site is weer op, na een afwezigheid van een paar maanden. Dit had er mee te maken dat we van de tot dusver gebruikte server af moesten. We hebben inmiddels gelukkig een nieuw onderkomen gevonden.

Er is weer het nodige bijgekomen. Ten eerste: meer plaatjes. Dat komt omdat ik inmiddels een digitale camera bezit. Je vraagt je af hoe je ooit archiefonderzoek hebt kunnen doen zonder zo'n ding. Een notariŽle akte van twintig pagina's: binnen tien minuten zit hij in je laptop. Fietstochtje in de Bommelerwaard: even wat plaatjes schieten voor de website ... enzovoort, enzovoort.

Daarnaast: plaatjes uit de oude doos. Bij mijn oom Bas vandaan dook een fotoalbum op met een aantal familiefoto's die teruggaan tot de negentiende eeuw. Verder kreeg ik van Ank van der Glas-Grandia en Joop van der Glas een aantal foto's van hun kant van de familie toegemaild, en ook die zijn opgenomen.

Het familieonderzoek: dit najaar heb ik een aantal woensdagavonden doorgebracht op het Gemeentearchief Rotterdam. Ik heb daar de gezinskaarten uit het Bevolkingsregister doorgewerkt (nog niet helemaal klaar). Dat heeft een enorme hoeveelheid materiaal opgeleverd. Het blijkt dat rond het begin van de twintigste eeuw een fors aantal Grandia's uit Gelderland en de Hoeksche Waard naar Rotterdam verhuisd is. De gezinskaarten lopen door tot aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, terwijl de geboorte-, trouw- en overlijdensaktes uit de Burgerlijke Stand maar openbaar zijn tot honderd, tachtig, respectievelijk zestig jaar geleden. Verder staat op de gezinskaarten ook een fikse hoeveelheid informatie (zoals adressen, verhuisdata enz.) die je in de BS niet tegenkomt.

Kortom: een goudmijntje !

Een andere boeiende aanwinst is het artikel van dhr. Geraedts over de "ontwenningskuur" van Jan Grandia uit Brakel, die wegens echtelijke ruzies en drankmisbruik door de familie in het Dol- en Verbeterhuis in Rotterdam werd opgesloten. Ik kreeg het artikel min of meer in mijn handen gedrukt toen ik afgelopen zomer een paar dagen in het Streekarchief Bommelerwaard in Zaltbommel aan het werk was. Dhr. Geraedts was zo vriendelijk om zijn toestemming te geven om het artikel hier te reproduceren ter lering ende vermaak van de familie Grandia.

Er zit nog meer aan te komen, maar vooralsnog had het weer in de lucht brengen van de website prioriteit. Meer updates binnenkort!


19 juni 2002:

Het is alweer drie maanden geleden dat de website bijgewerkt is en er is weer veel gebeurd in die tijd. Er is van een aantal kanten nieuwe informatie binnengekomen. Kort samengevat:


22 maart 2002: 17 maart 2002:
11 maart 2002:
19 februari 2002: