Terug naar de startpagina

Het familieonderzoek


De informatie op deze website is verzameld en gerubriceerd door een aantal mensen.

De eerste (en belangrijkste) die ik wil noemen is wijlen Arie Ruijmgaart (1925 - 1997), zoon van Egelina Janna Pieternella Grandia (Hillegersberg 1902 - Rotterdam 1975). Een groot gedeelte van het onderzoek naar de vroege geschiedenis van de familie Grandia in Nederland is door hem gedaan.

De door Arie Ruijmgaart verzamelde gegevens zijn bij mij terechtgekomen via Michael Reinier Charles Grandia uit Lebanon, Pennsylvania, U.S.A. Ik kreeg in October 1999 eem E-mailtje van Mike, waar een parenteel van de familie Grandia als bijvoegsel aan zat. Omdat "mijn" tak van de familie daar niet in voorkwam, ben ik ook aan het speuren gegaan en is het me gelukt om mijn voorouders terug te traceren naar een van de mensen die voorkwam in het parenteel dat ik uit Amerika had gekregen.

Mike heeft ook gewerkt aan het uitbreiden van het familieonderzoek naar Spanje. Sedert het Spaanse telefoonboek via Internet te raadplegen is, is het een stuk eenvoudiger geworden om Grandia's in Spanje te traceren. Het merendeel daarvan woont in CataloniŽ, waar de naam kennelijk vandaan komt. Naar een aantal van die mensen heeft hij een brief in het Spaans verstuurd met een verzoek om informatie en een korte samenvatting van wat er tot dusver bekend was over de familie in Nederland en de VS. Dat heeft wat reacties opgeleverd, maar tot dusver is nog onduidelijk hoe de relatie tussen de hedendaagse Grandia's in CataloniŽ en onze voorvader Geraldo precies ligt.

Veel materiaal over o.a. de Haarlemse tak van de familie is bijgedragen door Ank en Joop van der Glas-Grandia uit Gouda.

Intussen ben ik zelf druk aan de slag geweest met een aantal van de leemtes in te vullen die nog in de stamboom voorkomen. Op het moment ben ik hoofdzakelijk bezig met een systematisch onderzoek naar de Grandia's in de Bommelerwaard.

Sedert de website in de lucht gekomen is ben ik benaderd door diverse mensen die informatie hebben verstrekt over hun voorouders en verwanten, met name te noemen Lenie Grandia uit Barendrecht, Piet Grandia uit Ridderkerk en Vincent Grandia, die van de Gamerense tak afstamt. Ik ben iedereen die de moeite heeft genomen om contact op te nemen en bij te dragen aan ons familieonderzoek zeer erkentelijk - dankzij dit soort reacties schiet je vaak ineens weer een heel stuk op. Vooral mee doorgaan, mensen!